Curs de arta cu copii


 

Această prezentare necesită JavaScript.

Curs/atelier de lucru: Arte plastice – desen, pictura, modelaj, fotografie- pentru piticii artisti incepatori si avansati- Sambata 12-13
Pentru ca ne place sa stam in natura, cursul se va tine in aer liber, printre copacei, veverite si alte necuvantatoare, atata timp cat vremea ne va fi partasa.(parcul Cismigiu, iar pentru interior spatiul se afla in zona Romana)
Vom invata sa desenam animalute, oameni, obiecte mari, mici, rotunde, regulate, dar si cu forme aparte; ne vom juca cu culorile, o sa stim cum sa obtinem cele mai nastrusnice amestecuri colorate, cum sa le invecinam pe suprafata de hartie pentru a se armoniza reciproc, vom invata sa apreciem ziua pentru ca ne da culoare si sa ne imprietenim cu noaptea, ce jucausa, ne-a ascuns lumina. De asemenea vom afla ca obiecte frumoase putem noi face din orice material ne place. O sa lipim, o sa decupam, o sa modelam, o sa inventam, o sa cream.

 

 • Sedinta 1: -compozitie dupa o tema data; punct de pornire cu rol de evaluare generala a aptitudinilor si de observare a deschiderii emotionale.
 • Sedinta 2:-despre punct si linie; realizarea unei compozitii decorative cu ajutorul punctului si motivului liniar;

* discutam despre elementele de limbaj plastic (punct, linie, pata); observam diferenta dintre compozitia decorativa si  compozitia plastica.

 • Sedinta 3: -despre culorile primare, amestecul lor, obtinem secundare, le amestecam cu alb si negru, obtinem griuri; realizarea unei compozitii plastice pornind de la observarea stilului lui Joan Miró;

* invatam despre culori, cate categorii exista, cum le obtinem, ce facem cu nonculorile; ne intalnim cu  universul lui Miró si cream propriul univers inspirat din operele sale.

 • Sedinta 4: – autoportret in marime naturala;

* invatam sa recunoastem diferenta dintre portret si autoportret, iar apoi ne raportam la propriul corp si la imaginea pe care o avem despre el pentru a crea, poate, primul nostru autoportret.

 • Sedinta 5: despre istoria si cultura egipteana, introducere in atmosfera Egiptului antic; crearea unor compozitii cu figuri si reliefuri egiptene inspirate de picturile pastrate pe peretii interiori ai piramidelor;

* ne familiarizam cu atmosfera din Egiptul antic si  invatam despre simbolistica culorilor la vechii egipteni.

 • Sedinta 6: -despre contrastul culorilor complementare, observarea acestuia in opera lui Henri Matisse; alegerea unei perechi de complementare si realizarea unei compozitii;

* aflam cat de importanta este alaturarea culorilor si cat de mult conteaza acest lucru in obtinerea unor juxtapuneri fericite; invatam despre perechile de complementare, ne alegem preferata si realizam o compozitie plastica.

 • Sedinta 7: -prezentarea operei lui Constantin Brancusi; realizarea unei compozitii plastice plecand de la opera lui

* invatam despre arta si genurile ei; vom afla povestea copilului si artistului Brancusi, de ce este arta lui importanta in cultura universala; vom fi capabili sa recunoastem prin desen cele mai importante opere ale artistului.

 • Sedinta 8: -compozitia deschisa si compozitia inchisa in peisaj si natura statica;

* invatam ce este natura statica, apoi desenam in carbune o natura statica cu 3-4 obiecte, fiecare obiect cu forma lui proprie.

 • Sedinta 9: -despre pictura abstract-expresionista, ne vom exprima in stilul lui Jackson Pollock;

* invatam sa recunoastem diferenta dintre pictura realista si pictura abstracta, aflam ce a determinat aparitia artei moderne; il cunoastem pe Pollock si joaca lui spontana cu culorile, iar apoi ne vom juca si noi in maniera acestuia.

 • Sedinta 10: -desen in carbune;

* invatam despre proportii in desen; cum cream volum obiectelor prin intermediul valoratiei, observand zonele de umbra si lumina.

 • Sedinta 11: -spatiu interior si spatiu exterior, despre perspectiva planurilor; tema – peisajul vazut pe fereastra;

* invatam sa ne raportam corect la spatiul inchis si spatiul deschis intr-o opera de arta, aflam cateva notiuni elementare de perspectiva, aplicate in peisajul citadin.

 • Sedinta 12: -iarna se intalneste cu vara, argintiul cu auriul;

* invatam sa desenam portrete din profil si invatam sa diferentiem culorile reci de culorile calde.

 • Sedinta 13: -pictura monocroma pe o tema data (libertatea alegerii culorii);

*obiective: invatam ce este o pictura monocroma, cum obtinem griurile colorate pentru diversitatea tonurilor si ce facem cu acestea pentru a obtine spatialitate in cadrul plastic.

 • Sedinta 14: -prezentarea operei unuia dintre cei mai mari pictori romani, Nicolae Tonitza; tema portretul;

* observam portretele realizate de Tonitza si invatam sa desenam un portret de copil raportandu-ne la principiile compozitionale ale genului.

 • Sedinta 15: Hora, dansatorii lui Matisse transformati in tarani romani, despre portul traditional romanesc;

* invatam sa desenam o hora plecand de la valoarea simbolica a acesteia si de la observarea operei lui Matisse; ne familiarizam cu portul traditional romanesc.

 • Sedinta 16: mesterirea unui cort de indienii din diverse materiale si crearea locuitorilor;

* ne jucam cu materialele si invatam sa facem un cort pentru adapostirea micutilor indieni modelati, cu indemanare, din lut.

 • Sedinta 17: -Georges Seurat, “Un dimanche après-midi à l’Île de la Grande Jatte”- reinterpretare plastică;

*contemplam si discutam opera lui Seurat, invatam despre pointillism si cum realizam o pictura in aceasta tehnica de lucru.

 • Sedinta 18: mediul acvatic, desenam ce intalnim pe fundul marii, apoi pictam in tehnica acuarelei;

* realizam un peisaj marin si invatam sa desenam animalutele specifice mediului acvatic; invatam despre tehnica mixta, imbinam colajul cu acuarela.

 • Sedinta 19: cai pe picioroange (trimitere la Caravana lui Salvador Dali);

* ne familiarizam cu manifestarea suprarealista si invatam cum sa desenam un cal.

 • Sedinta 20: Despre predominanta cromatica in tema “Jungla” cu trimitere la arta lui Henri Rousseau;

* ne intalnim cu universul verde al pictorului Henri Rousseau, discutam despre influenta culorilor asupra dispozitiei omului, invatam sa desenam plante si animale specifice regatului salbatic.

Fiecare sedinta va dura o ora , o data pe saptamana.
Pretul integral al cursului este 500 ron sau 30 ron plata/sedinta.

Materialele sunt incluse, copilasii sunt rugati sa-si aduca un sortulet, halat sau orice hainuta ii protejeaza de petele colorate.

Varsta minima 6 ani.

Cursul se tine cu minim 7 participanti.

 

Detalii si inscrieri la: e-mail – casarte@yahoo.com, tel – 072842494

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s